Nemačka zvanično odobrila izgradnju gasovoda Severni tok

Izvor: Blic, Beta, 22.Dec.2009, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka zvanično odobrila izgradnju gasovoda Severni tok

Nadležne nemačke vlasti odobrile su plan izgradnje gasovoda Severni tok koji bi trebalo da poveže Rusiju i Nemačku, saopštilo je nemačko ministarstvo ekonomije dodajući da bi radovi na izgradnji trebalo uskoro da počnu.



Nakon što su poslednjih sedmica odobrenja već dale vlasti u Danskoj, Švedskoj i Finskoj, nemačko zeleno svetlo omogućiće skori početak radova na izgradnji gasovoda koji će povezivati Vajborg u Rusiji i Grejsvald u Nemačkoj prolazeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispod Baltičkog mora.

Očekuje se da bi gasovod mogao da bude pušten u rad krajem 2011. godine.

Finska i Švedska su najviše oklevale da potpišu sporazum o izgradnji strahujući da bi gasovod mogao da ugrozi opstanak flore i faune.

Nemačka je međutim, od početka bila spremna da uđe u posao. Ta zemlja je veliki potrošač ruskog gasa a celim projektom izgradnje rukovodiće uz ruski Gasprom, dve nemačke firme EON i BASF.

Troškovi izgradnje gasovoda iznosiće više od sedam milijardi dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.