Nemačka zabrinuta zbog zabrane Jehovinih svedoka u Rusiji

Izvor: RTS, 19.Jul.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka zabrinuta zbog zabrane Jehovinih svedoka u Rusiji

Berlin će budno pratiti situaciju sa Jehovinim svedocima, a povodom odluke ruskog Vrhovnog suda da zabrani njihove aktivnosti na teritoriji Rusije, izjavio je koordinator nemačke Vlade za međudruštvenu saradnju sa Rusijom Gernot Erler.
"Veoma sam zabrinut zbog odluke da se potvrdi zabrana aktivnosti Jehovinih svedoka. To znači da, uprkos našim apelima na svim nivoima, oni mogu da budu suočeni sa optužbama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog svojih verskih uverenja i lične filozofije", rekao je Erler i dodao da zabrana "otvara put krivičnom gonjenju članova organizacije", prenosi Tas.
Prema njegovim rečima, na taj način Rusija, koja je članica Saveta Evrope krši svoje međunarodne obaveze.
"Posmatraćemo razvoj i posledice te odluke za članove Jehovinih svedoka. Polazim od pretpostavke da će tu zabranu razmatrati i Evropski sud za ljudska prava", zaključio je Erler.
Vrhovni sud Rusije potvrdio je 17. jula zabranu delatnosti Jehovinih svedoka, kojom se ta organizacija kvalifikuje kao ekstremistička organizacija, nalaže njeno raspuštanje i brani delatnost u celoj zemlji.
Odbrana Jehovinih svedoka najavila je da će se žaliti Evropskom sudu za ljudska prava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka zabrinuta zbog zabrane Jehovinih svedoka u Rusiji

Izvor: B92, 19.Jul.2017

Berlin -- Nemačka vlada budno će pratiti situaciju sa Jehovinim svedocima, a povodom odluke ruskog Vrhovnog suda da zabrani njihove aktivnosti na teritoriji Rusije...To je izjavio koordinator nemačke Vlade za među društvenu saradnju sa Rusijom Gernot Erler..."Veoma sam zabrinut zbog odluke da se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.