Nemačka bi mogla da plati odštetu Namibiji za ubistva s početka 20. veka

Izvor: Blic, 06.Jan.2017, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka bi mogla da plati odštetu Namibiji za ubistva s početka 20. veka

Nemačka je najavila da bi mogla da Namibiji plati odštetu jer su nemačke kolonijalne trupe početkom 20. veka ubile 65 hiljada pripadnika namibijskih plemena.

Portparol Ministarstva inostranih poslova Martin Šefer rekao je da dvogodišnji pregovori sa vladom Namibije nisu bili laki, jer ni tema nije laka.

On je danas saopštio da su razgovori došli do faze gde obe strane veoma konkretno govore o tome šta da učine i da bi to moglo da uključi i dodatnu isplatu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nemačka Namibiji već obezbeđuje značajna razvojna sredstva.

Predstavnici plemena Herero i Nama podneli su juče u SAD grupnu tužbu protiv Nemačke vlade kojom traže obeštećenje i mesto za pregovaračkim stolom.

Šefer je rekao da Nemačka ima dobre razloge zbog kojih ne pregovara direktno sa plemenima, ali to nije objasnio.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nemačka plaća odštetu Namibiji zbog ubistva 65.000 pripadnika plemena

Izvor: Radio 021, 06.Jan.2017

Nemačka je najavila da bi mogla da Namibiji plati odštetu jer su nemačke kolonijalne trupe početkom 20. veka ubile 65 hiljada pripadnika namibijskih plemena...Portparol Ministarstva inostranih poslova Martin Šefer rekao je da dvogodišnji pregovori sa vladom Namibije nisu bili laki, jer ni tema...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.