Nemačka: Nećemo priznati poligamiju ni brakove maloletnika

Izvor: Blic, 15.Jun.2016, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Nećemo priznati poligamiju ni brakove maloletnika

Nemačka neće priznati poligamiju niti brakove maloletnika, poručio je nemački ministar pravde Haiko Mas, istakavši da svi moraju da poštuju zakon, bez obzira na to da li su u Nemačkoj odrasli ili su u tu zemlju tek stigli.

"Niko ko ovde dodje nema pravo da stavlja svoje kulturne vrednosti ili verska ubeđenja iznad našeg zakona", rekao je Mas nemačkom listu "Bild".

Zakon u Nemačkoj je jasan - nikome nije dozvoljeno da bude u braku sa više od jednom osobom u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << isto vreme, a to se odnosi i na one koji su nedavno pristigli u tu zemlju, podseća list, uz napomenu da se, u praksi, poligamni odnosi često prećutno tolerišu.

Ministar Mas, međutim, ne želi da vlasti i dalje zatvaraju oči pred ovakvom situacijom.

"Ne možemo da tolerišemo prinudne brakove, a naročito ne kad je reč o maloletnim devojčicama", istakao je Mas.

"Bild" navodi da je samo u pokrajini Bavarskoj među tražiocima azila koji su pristigli u nedavnom migrantskom talasu registrovano 550 nevesti mlađih od 18 godina, a 161 slučaj da "mlada" ima manje od 16 godina.

U većini slučajeva, devojčice su već bile udate pre dolaska u Nemačku.

U nekim islamskim zemaljama, muškacima je dozvoljeno da imaju i četiri žene, ali je u Nemačkoj poligamija zabranjena zakonom, pa je zabrinutost povodom poligamije i brakova maloletnih osoba porasla nakon što je Nemačka primila rekordan broj migranata, medju kojima mnoge iz muslimanskih zemalja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.