Nemačka: Legalno recitovati samo četvrtinu pesme o Erdoganu

Izvor: Blic, 17.Maj.2016, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Legalno recitovati samo četvrtinu pesme o Erdoganu

Nemački sud u Hamburgu zabranio je danas autoru pesme koja ismeva turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da javno recituje njen veći deo.

Sud je doneo odluku da se sme recitovati samo šest redova pesme koju je napisao nemački komičar Jan Bemerman i koja ima ukupno 24 reda, čime je prema navodima AFP, turskom lideru ponuđena delimična pravna pobeda.

DIPLOMATSKI SPOR ZBOG PESME Nemački komičar vređao Erdogana, pokrenuta krivična istraga

Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << agencija podseća da Erdogan u pesmi optužen za seks sa životinjama i pedofiliju i da je ona izazvala žestoku raspravu o slobodi govora. Nemačka kancelarka Angela Merkel našla se na udaru kritika pošto je dozvolila mogućnost krivičnog gonjenja Bemermana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Legalno recitovati samo četvrtinu pesme o Erdoganu

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2016, 09:51

Nemački sud u Hamburgu zabranio je danas autoru pesme koja ismeva turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da javno recituje njen veći deo.. . Sud je doneo odluku da se sme recitovati samo šest stihova pesme koju je napisao nemački komičar Jan Bemerman i koja ima ukupno 24 reda, čime je,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.