Izvor: RTS, 03.Jul.2022, 11:32

Nastavljena potraga za nestalima u brodolomu u Hongkongu, male šanse da još ima preživelih

Male su šanse da je neko od preostalih 27 članova posade inženjerskog broda koji se prepolovio u tropskoj oluji "Čaba" u Hongkongu i južnom delu Kine preživeo, saopštile su spasilačke službe koje nastavljaju potragu za nestalima.
Vlasti su juče spasile tri od 30 članova posade  kad su jaki vetrovi i kiša pogodili obalu i vode oko 300 kilometara jugozapadno od grada, saopštila je Letačka služba vlade Hongkonga, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Hongkong je poslao devet aviona da zajedno s kopnenim snagama sprovedu operacije potrage i spasavanja.
Neki od članova posade su verovatno napustili brod koji se prelomio napola, rekli su nadležnima preživeli članovi posade.
Tropska oluja "Čaba" praćena je jakom kišom i snažnim vetrom, zaobišla je taj globalni finansijski centar u kojem je poremećen javni prevoz, a mnoga preduzeća su bila primorana da prekinu s poslovnim aktivnostima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.