Nastavljaju se protesti protiv Mursija

Izvor: RTS, 11.Dec.2012, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se protesti protiv Mursija

Protesti egipatske opozicije protiv politike predsednika Mursija se nastavljaju. U Kairu nepoznate osobe otvorile su vatru na demonstrante i ranile najmanje deset osoba.

Egipatska opozicija nastavlja proteste protiv politike predsednika Muhameda Mursija i njegovih odluka u vezi sa ustavnom reformom. Na centralnom kairskom trgu Tahriru nepoznate osobe otvorile su vatru na demonstrante i ranile najmanje deset osoba.

Prema prvim saznanjima, nepoznate osobe bacile su Molotovljev >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koktel na grupu demonstranata i izazvale i manji požar na trgu.

Očevici navode kako su nepoznate osobe otvorile vatru i iz vatrenog oružja malog kalibra, prenosi Anadolija.

Masovne demonstracije na ulicama Egipta počele su još sa prvom Mursijevom odlukom o izmeni ustava koju je doneo 22. novembra, a po prvi put su egipatske snage bezbednosti na ulice izašle sa vojnim oklopnim vozilima i oko trga Tahrir formirale sigurnosni obruč.

Demonstranti, okupljeni u Nacionalnom frontu spasa, zahtevaju od Mursija da otkaže referendum o ustavu koji je zakazan za 15. decembar.

Dok kabinet predsednika Egipta zagovara dijalog kao način rešavanja nastale političke krize u zemlji, demonstranti najavljuju neprekidne demonstracije.

Mursi je ranije poništio sporni dekret kojim je bilo predviđeno povećanje predsedničkih ovlašćenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.