Najrasprostranjeniji ilegalni proizvod i dalje kanabis, ali tu su i vakcine

Izvor: B92, 12.Apr.2021, 19:39

Najrasprostranjeniji ilegalni proizvod i dalje kanabis, ali tu su i vakcine

Pandemija se sve više koristi za ilegalnu trgovinu lažnim vakcinama protiv koronavirusa, pokazuje najnovije istraživanje Evropola.

Kako se navodi, Albanija je i dalje glavni izvor nelegalne trgovine kanabisom u Evropsku uniju, a ogromne količine kokaina stižu iz Latinske Amerike.

Po objavljenom izvešaju Evropola 40 odsto aktivnih kriminalnih mreža u EU uključeno je u trgovinu drogom, a najrasprostranjeniji ilegalni proizvod ostaje kanabis, koji se u slučaju Albanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uglavnom morskim putem prevozi u Italiju.

Evropol je saopštio i da čak 60 posto organizovanog kriminala podrazumeva nasilje i korupciju uz podmićivanje i građenje višemilionskih sofisticiranih šema, a da korupciju na evropskom nivou podstiče trgovina drogom, posebno rekordne količine kokaina koje stižu iz Latinske Amerike, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.