Izvor: Blic, 03.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najpoznatija plavuša na svetu

Najpoznatija plavuša na svetu

Otkako se 1978. pojavio album 'Paralelne linije' grupe 'Blondi', postojao je kontinuitet hitova koje su Debora Hari i Kris Stajn, ona tekstove a on muziku, u elektropop pakovanju plasirali na svetsko tržište. Pre 20 godina bilo je teško ubediti javnost kako su 'Blondi' kompletan bend, a ne samo pojava Debi Hari, lisičave platinasto ofarbane plavuše koja peva pop pesmice obučena u seksi odeću.

- Niko nikad nije obratio pažnju na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Debin pevački stil, niti na njen uspešan tekstopisački rad, uvek je najznačajnije bilo njeno telo - poverio se nedavno klavijaturista grupe 'Njujork tajmsu'.

Novembarska ostrvska rivajvl turneja, koja prethodi sutrašnjem beogradskom koncertu u Hali sportova, odagnala je sumnje da kambek kompletne postave 'Blondi' opet može biti koncertna atrakcija, posebno kad je reč o izgledu i energiji članova benda. Bez obzira na to što je samoironično, u malicioznom raspoloženju, predstojeću turneju nazvala 'genetskim eksperimentom', prošlomesečne nastupe pedesetosmogodišnje pevačice i benda hvale i listovi poput 'Gardijana' ili 'Obzervera'. Zaključak je da su 'Blondi' armiji imitatora poslali poruku kako je original i dalje najbolji. Prema izveštajima britanske štampe, ceo bend pleni pažnju koncertne publike, a o Deborinom u korset utegnutom nastupu, pod pažljivo na bini raspoređenom lajt-šou, stižu hvalospevi. Debi je tokom godina veliku pažnju posvetila svojoj kondiciji, nije se ustezala prekrajanja i utezanja tela tamo gde je bilo potrebno. Za ovogodišnju turneju skratila je i kosu kako bi što više ličila na sebe iz osamdesetih. Glas je i dalje služi zahvaljujući starom receptu koji kombinuje med i limun. Beogradski koncert 'Blondi' dolazi nakon godina u kojima su misteriozna kožna bolest autora u grupi, gitariste Krisa Stajna i njegovo odsustvo u nekoliko povrataka benda na muzičku scenu pripisivani heroinu i sidi. Mada nije zapostavljala karijeru džez pevačice, Debi nikad nije napustila Stajna, negovala ga je sve dok se nije pokazalo da je reč o nepoznatom genetskom poremećaju koji je nestao kako se i pojavio - sam od sebe. Debi, dakle, definitivno dolazi u naponu energije, jedina dilema je pitanje odnosa koji će na beogradskom koncertu biti između dužine njenih čizama i dužine mini suknje. M. Pavlović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.