NAPAD KOD PIRAMIDA Bombaš samoubica se razneo nedaleko od turističke atrakcije

Izvor: Blic, 10.Jun.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD KOD PIRAMIDA Bombaš samoubica se razneo nedaleko od turističke atrakcije

Poznato turističko mesto Luksor u Egiptu danas je postalo meta terorističkog napada nakon što se bombaš samoubica razneo nedaleko od hrama Karnak, pri čemu je teško povređeno nekoliko ljudi.

Broj poptencijalnih žrtava još uvek nije poznat, a policija se trenutno nalazi na licu mesta.

Bombaš je, prema navodima očevidaca, detonirao eksplozivnu napravu u svom automobilu, koji je bio parkiran blizu hrama Karnak.

Ovaj hram spada u grupu najstarijih antičkih građevina na svetu, i predstavlja drugu najposećeniju turističku destinaciju u Egiptu posle piramida u Gazi. UNICEF ga je uvrstio u zaštićenu svetsku baštinu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NAPAD U LUKSORU Bombaš samoubica se razneo u turističkoj atrakciji, ima mrtvih

Izvor: Blic, 10.Jun.2015

Poznato turističko mesto Luksor u Egiptu danas je postalo meta terorističkog napada nakon što se bombaš samoubica razneo nedaleko od hrama Karnak, a prva informacija je da su teško povređene četiri osobe...Broj potencijalnih žrtava još uvek nije poznat, a policija se trenutno nalazi na licu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.