Izvor: Blic, 28.Nov.2016, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVEĆI PORAZ OPOZICIJE Asadove snage zauzele ključni deo Alepa, pobunjenici izgubili TREĆINU TERITORIJE

Sirijske vladine snage zauzele su Al-Sakur, ključni deo Alepa i time povratile kontrolu nad svim severnim oblastima u istočnom delu grada koji su držali pobunjenici, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, a prenosi AFP.

Kako prenosi Rojters, pobunjenici nisu bili dostupni za komentar.

"To je najveći poraz opozicije u Alepu od 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine. Oni su izgubili više od trećine oblasti u Alepu", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdulrahman.

Situacija u gradu već dugo je dramatična što se tiče hrane i snabevanja, upozoravaju iz UN. Takođe, većina bolnica u delu grada u kome se procenjuje da je ostalo oko 250.000 stanovnika više nije u funkciji nakon više nedeljnih bombardovanja grada.

150+ Airstrikes & 2500+ artillery shells targeted #Aleppo city & countryside today killing 46 civilians & injuring 325+#StandWithAleppo pic.twitter.com/zlsuFFb3CX

Mediji prenose da je tokom vikenda trećina stanovnika grada napustila istočni Alepo.

Preuzimanje kontrole nad celim gradom koji je postao sinonim stradanja u petogodišnjem sukobu u Alepu glavni je cilj sirijske vojske.

Velika ofanziva sirijske vojske i njenih saveznika za preuzimanje delova Alepa koji su poslednje dve godine pod kontrolom pobunjenika počela je u septembru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.