Mrtve bebe u Turskoj, uzrok loši sanitarni uslovi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrtve bebe u Turskoj, uzrok loši sanitarni uslovi?

ANKARA - Trinaest novorođenih beba umrlo je u protekla 24 časa u državnoj bolnici "Tepečik" u gradu Izmiru na zapadu Turske i pokrenuta je istraga o uzroku njihove smrti, izjavio je danas visoki zvaničnik lokalne zdravstvene službe Mehmet Ozkan.

"Broj preminulih beba porastao je na 13 i pokrenuli smo istragu o uzroku", rekao je Ozkan i dodao da će u toku dana biti objavljeno detaljno saopštenje.

Turski mediji javili su da su bebe, koje su sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rođene pre vremena i nedovoljno razvijene, preminule u bolnici tokom vikenda i da se sumnja da je uzrok smrti infekcija.

U julu ove godine 27 novorođenih beba preminulo je u roku od 15 dana u državnoj bolnici u prestonici Ankari.

Iz bolnice je saopšteno su bebe umrle iz raznih razloga poput povišenog krvnog pritiska, prestanak rada srca i komplikacija tokom porođaja, ali su sindikati saopštili da su loši sanitarni uslovi uzrok smrti novorođenčadi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.