Moskva zabrinuta zbog početka vojne operacije Turske u sirijskom gradu Afrinu

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2018, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva zabrinuta zbog početka vojne operacije Turske u sirijskom gradu Afrinu

Moskva je zabrinuta povodom informacije o početku vojne operacije Turske u sirijskom gradu Afrinu i pažljivo prati razvoj situacije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

„Rusija je dosledna u stavu da treba pronaći razrešenje situacije u Siriji, koje se zasniva na očuvanju teritorijalne celovitosti, poštovanja suvereniteta ove zemlje i na traganju za dugoročnim političkim rešenjem u skladu s odredbama rezolucije 2254 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i dogovora koji su postinuti u okviru Astanskog procesa o funkcionisanju zona deeskalacije“, navedeno je u saopštenju.

Moskva je pozvala sukobljene strane da budu suzdržane. U saopštenju se dodaje da „nakon uništenja vojno-političkog ognjišta međunarodnog terorizma oličenog u DAEŠ-u i povlačenja većeg dela ruske vojske s teritorije Sirije u ovom trenutku je glavni cilj ruskih vojnika koji su tamo ostali da sačuvaju primirje u zonama deeskalacije“.

Generalštab Turske objavio je ranije da je počela vojna operacija „Maslinova grančica“ protiv kurdskih formacija u Afrinu.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska komanda u Siriji preduzela mere zaštite bezbednosti vojnika u Afrinu

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2018

Ruska komanda u Siriji preduzela je mere zaštite bezbednosti vojnika u Afrinu, gde Turska sprovodi vojnu operaciju protiv Kurda, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.. . Ministarstvo je naglasilo da je „radi sprečavanja mogućih provokacija, zaštite života i zdravlja ruskih vojnika“...

Nastavak na Vostok.rs...

Francuska traži sazivanje vanrednog sastanka SB UN zbog operacije Turske u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2018

Francuska traži sazivanje vanredne sednice Saveta bezbednosti UN zbog situacije u Siriji, napisao je na svom zvaničnom nalogu na Tviteru ministar spoljnih poslova Francuske Žan Iv le Drijan.. . „Sirija: Guta, Idlib, Afrin - Francuska traži sazivanje vanrednog sastanka Saveta bezbednosti UN“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.