Turska će nastaviti informisati Rusiju i druge zainteresovane zemlje o toku operacije u sirijskom Afrinu

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska će nastaviti informisati Rusiju i druge zainteresovane zemlje o toku operacije u sirijskom Afrinu

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je da će Turska nastaviti da informiše Rusiju i druge zainteresovane zemlje o toku operacije u sirijskom Afrinu.

„Ciljevi se gađaju iz vazduha i s kopna. Činimo sve u konsultacijama s partnerima. Što se tiče reakcija u regionu, Sirija će, naravno, biti protiv. Rusija je već istupila s izjama. Mi informišemo Rusiju i druge zainteresovane zemlje o svim našim potezima i nastavićemo da ih informišemo. Upozoravali smo ih na to da smo zabrinuti, naši ciljevi su jasni. Napadi su usmereni samo na teroriste“, rekao je Čavušoglu i dodao da je „važno sačuvati teritorijalnu celovitost Sirije“.

Šef turske diplomatije je nešto ranije saopštio i da Ankara u pisanoj formi informiše Damask o toku operacije u Afrinu.

„Informišemo o operaciji sirijski režim u pisanoj formi, kao i sve druge strane, uključujući Ujedinjene nacije“, rekao je Čavušoglu.

Načelnik Generalštaba Turske Hulusi Akar razgovarao je telefonom s načelnikom Generalštaba Rusije Valerijem Gerasimovom i šefom Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Džozefom Danfordom uoči početka operacije u sirijskoj oblasti Afrin, saopštilo je Ministarstvo odbrane Turske.

Ambasadori Rusije i Irana i privremeni poverenik za poslove SAD pozvani su u Ministarstvo inostranih poslova Turske kako bi bili informisani o početku operacije u sirijskom Afrinu, rekao je novinarima izvor u turskom diplomatskom resoru. U Ministarstvo su, takođe, bili pozvani i ambasadori Francuske, Velike Britanije i Kine.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

ČAVUŠOGLU: Svako ko je protiv operacije u Siriji je na strani terorista

Izvor: Kurir, 21.Jan.2018

Svako ko se protivi turskoj operaciji u severnom sirijskom regionu Afrin je na strani terorista i biće u skladu s tim tretiran, rekao je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.