Moskva poziva SAD da pažljivije planiraju operacije u drugim zemljama

Izvor: Vostok.rs, 21.Feb.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva poziva SAD da pažljivije planiraju operacije u drugim zemljama

Moskva poziva Sjedinjene Američke Države i druge zemlje NATO-a da se prilikom napada na teroriste odgovorno odnose prema izboru ciljeva i sprovođenju operacija poput one u Libiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

U petak su američki vojni avioni bombardovali libijski grad Sabratu, u kojem je poginulo najmanje 30 ljudi. Među strancima koji su stradali je i dvoje državljana Srbije.

„Pozivamo SAD i druge zemlje NATO-a da odgovorno i pažljivo biraju ciljeve, onako kako to radi ruska avijacija u Siriji. Ovo nije prvi put da u napadima aviona NATO-a ginu nedužni ljudi. SAD i njihovi saveznici pri sprovođenju ovakvih operacija moraju da se rukovode pre svega međunarodnim pravom, ne smeju da deluju jednostrano, a svoje poteze treba da usaglašavaju sa svim zainteresovanim članovima međunarodne zajednice“, saopštilo je Ministarstvo.

Pogledaj vesti o: Moskva,   NATO,   Libija,   Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.