Moldavija uvodi hemijsku kastraciju za pedofile

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moldavija uvodi hemijsku kastraciju za pedofile

Moldavski parlament izglasao je zakon kojim se pedofili i pojedini silovatelji kažnjavaju hemijskom kastracijom, pošto su poslanici ocenili da njihova siromašna zemlja privlači pedofile sa Zapada. Zakon će stupiti na snagu 1. jula.

Novi zakon predviđa hemijsku kastraciju za pedofile, dok o kastraciji silovatelja odlučuju sudovi. Zakonom su obuhvaćeni i strani državljani.

Valeriju Munteanu, poslanik Liberalne stranke, izjavio je da se takva mera pokazala kao neophodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << posle otkrivanja nekoliko slučajeva zlostavljanja dece u kojima su počinioci bili pedofili iz SAD i zapadne Evrope.

Procedura podrazumeva redovno unošenje hormona koji suzbijaju testosteron, na svaka tri meseca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.