Izvor: Luftika.rs, 08.Maj.2024, 12:11

Biljna prehrana: Prednosti i kako započeti

Biljna prehrana, koja se sve više usvaja diljem sveta, fokusira se na hranu poreklom iz biljnog sveta, izbegavajući pritom proizvode životinjskog porijekla.
Ovaj tip prehrane nije samo trend ili prolazna moda; to je način života koji mnogi biraju zbog zdravstvenih, ekoloških i etičkih razloga.
Prednosti biljne prehrane su brojne, a načini kako započeti s ovim režimom prehrane mogu biti jednostavni i prilagodljivi.
Zdravstvene prednosti biljne prehrane su dobro dokumentirane. Studije pokazuju da osobe koje se hrane biljnom prehranom imaju niži rizik od razvoja kroničnih bolesti kao što su hipertenzija, dijabetes tipa 2, bolesti srca i određene vrste raka.
Razlog tome leži u visokom unosu vlakana, vitamina,...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.