Mitropolija: Vjerni narod Kuča litijski od Orljeva do Podgorice

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2020, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolija: Vjerni narod Kuča litijski od Orljeva do Podgorice

Kada se budu proučavali istorijski događaji i sve ovo što se poslednjih mjeseci dešava u Crnoj Gori, nezaobilazan događaj biće i podvig koji su vjernici iz Kuča u nedelju 12.01.2020. godine prinijeli kao svoju žrtvu za odbranu svetinja. Ustali su Kuči i Litijom od Orljeva do Sabornog Hrama u Podgorici, prenosi Mitropolija. Svetu litiju, dugačku preko 10 km, je predvodio jerej Miloš Lučić sa svojom braćom sveštenicima protojerejem Dragoslavom Rakićem i jerejem Miomirom Vulevićem i jeromonasima Ignjatijem Mijovićem i Evstatijem Ivanovićem.
foto: © Vlado Pavićević / Mitropolija Narodu koji je stigao pred Saborni hram obratio se i zahvalio jerej Miloš Lučić. On je izrazio zahvalnost prvenstveno na velikoj ljubavi izraženoj prema Majci Crkvi. „Ponosan sam na sve vas koji ste izdržali ovu dugačku Litiju – 13 km puta. Puta spasenja, ljubavi i molitve“, naglasio je otac Miloš.
Mitropolija: Istinska Crna Gora 12. januarahttps://t.co/zuewJte0i1
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 13, 2020  
 
Dan 12.01.2020 godine će biti upisan u istoriju Kuča kao dan kad su Kuči ustali da u molitvenoj litiji brane šta im je najsvetije. Svetu litiju je predvodio jerej Miloš Lučić sa svojom braćom sveštenicima protojerejem Dragoslavom Rakićem i jerejem Miomirom Vulevićem i jeromonasima Ignjatijem Mijovićem i Evstatijem Ivanovićem. Narodu koji je stigao pred Saborni hram obratio se i zahvalio jerej Miloš Lučić. On je izrazio zahvalnost prvenstveno na velikoj ljubavi izraženoj prema Majci Crkvi, ali i ponos na narod koji je bio u litiji jer su izdržali trinaest kilometara puta, puta spasenja, ljubavi i molitve. Nakon Litije iz Kuča narod je učestvovao i u Litiji ulicama Podgorice. Mitropolija  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.