Mekalister: Vreme je za otvaranje poglavlja sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister: Vreme je za otvaranje poglavlja sa Srbijom

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister pozvao je večeras evropske institucije da priznaju napredak u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine tako što će otvoriti prva poglavlja u pregovaračkom procesu sa Srbijom.

"Vreme je za otvaranje pregovaračkih poglavlja sa Srbijom", poručio je Mekalister u kraćem govoru na plenarnom zasedanju EP u Strazburu.

On je podsetio poslanike da su premijeri Srbije i Kosova pre dve nedelje u dijalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod pokroviteljstvom šefice evropske diplomatije Federike Mogerini finalizovali dogovore o ključnim pitanjima, uključujući i dogovor o Zajednici srpskih opština.

"Sem toga, dogovorili su se i o primeni sporazuma o energiji i telekomunikacijama i našli rešenje za problem mosta u Mitrovici", rekao je izvestilac, koji se Parlamentu obratio tokom sata predviđenog za kratke govore poslanika.

On je kazao da se mora priznati da dogovori postignuti tokom poslednje runde razgovora u Briselu predstavljaju značajan napredak u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine i odao priznanje predsedniku vlade Srbije Aleksandru Vučiću, kosovskom premijeru Isi Mustafi i šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mekalister: Vrijeme za otvaranje poglavlja sa Srbijom

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2015

STRAZBUR - Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister pozvao je večeras evropske institucije da priznaju napredak u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine tako što će otvoriti prva poglavlja u pregovaračkom procesu sa Srbijom..."Vrijeme je za otvaranje pregovaračkih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Mekalister: Evropa da otvori prva poglavlja sa Srbijom

Izvor: Blic, 07.Sep.2015

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister pozvao je evropske institucije da priznaju napredak u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine tako što će otvoriti prva poglavlja u pregovaračkom procesu sa Srbijom...Mekalister je u kraćem govoru na plenarnom zasedanju Evropskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.