Mej: Sirija pokušava da prikrije činjenice, akcija moralno opravdana

Izvor: BKTV News, 16.Apr.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej: Sirija pokušava da prikrije činjenice, akcija moralno opravdana

Odluka Britanije da izvede vazdušne udare na Siriju bila je u nacionalnom interesu zemlje i nije rezultat pritiska američkog predsednika, rekla je britanska premijerka.

Mej je izjavila da Sirija pokušava da prikrije činjenice o hemijskom napadu, uz asistenciju svog saveznika Rusije, ističući da je vojna akcija bila i "moralno i legalno opravdana".

Odluka Britanije da izvede vazdušne udare na >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Siriju bila je u nacionalnom interesu zemlje i nije rezultat pritiska američkog predsednika Donalda Trampa, rekla je Tereza Mej u obraćanju parlamentu.

"Nismo to učinili, jer je to od nas tražio predsednik Tramp, učinili smo to, jer verujemo da je to pravedna stvar i da nismo sami. Za akciju koju smo preduzeli postoji široka međunarodna podrška", naglasila je Mej, preneo je Rojters.

AP navodi da je Mej branila odluku Britanije da se pridruži SAD i Francuskoj u vazdušnim udarima na Siriju, napominjući da su pojedini poslanici zamerili da je trebalo da se prvo o tome glasa u parlamentu.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.