Mej se pravda pred parlamentom: Odluka o napadu na Siriju u nacionalnom interesu zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej se pravda pred parlamentom: "Odluka o napadu na Siriju u nacionalnom interesu zemlje"

Britanska premijerka gubi podršku

Britanska pemijerka Tereza Mej izjavila je danas da Sirija pokušava da prikrije činjenice o hemijskom napadu, uz asistenciju svog saveznika Rusije, ističući da je vojna akcija bila i "moralno i legalno opravdana".

(UŽIVO) Treći dan posle napada na Siriju: PUTIN POSLAO POJAČANJA, velika ofanziva na islamiste širom Sirije (FOTO/VIDEO)

Stigao izveštaj Rusije: Imamo neoborive dokaze da nije bilo hemijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napada u Siriji

Odluka Britanije da izvede vazdušne udare na Siriju bila je u nacionalnom interesu zemlje i nije rezultat pritiska američkog predsednika Donalda Trampa, rekla je Mej u obraćanju parlamentu.

- Nismo to učinili, jer je to od nas tražio predsednik Tramp, učinili smo to, jer verujemo da je to pravedna stvar i da nismo sami. Za akciju koju smo preduzeli postoji široka međunarodna podrška - naglasila je Mej.

AP navodi da je Mej branila odluku Britanije da se pridruži SAD i Francuskoj u vazdušnim udarima na Siriju, napominjući da su pojedini poslanici zamerili da je trebalo da se prvo o tome glasa u parlamentu.

Mej je navela da vojna akcija "nije samo bila moralno opravdana, već i legalno".

Najnovije vesti iz Sirije možete videti OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.