Medvedev: Gruzija da se povuče iz Kodorskog klanca

Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Gruzija da se povuče iz Kodorskog klanca

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je da je jedini izlaz iz trenutne situacije u gruzijsko-abhaskom konfliktu potpisivanje obaveza o neupotrebi sile i povlačenje gruzijske vojske iz gornjih delova Kodorskog klanca, jedine teritorije koju Gruzija kontroliše u otcepljenoj Abhaziji.

Posle sinoćnjeg sastanka sa šefom nemačke diplomatije Frankom-Valterom Štajnmajerom, Medvedev je rekao da će samo ti potezi omogućiti deblokadu pregovaračkog procesa između Tbilisija i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Suhumija, a što pre to bude realizovano, rastu i šanse za rešenje ostalih složenih i osetljivih aspekata rešavanja konflikta, prenela je pres služba Kremlja. Medvedev je nemačkom ministru, koji je u Moskvu doputovao posle posete Gruziji i Abhaziji, detaljno izložio poziciju Rusije i potvrdio usmerenost Moskve na donošenje efikasnih mera radi smanjenja napetosti i uspostavljanje poverenja između strana u konfliktu.

Pre susreta sa Medvedevom, šef nemačke diplomatije sreo se sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovom, koji je rekao da je dogovoreno da se nastavi sa saradnjom u okviru Grupe prijatelja generalnog sekretara UN za Gruziju (u kojoj su Sjedinjene Američke Države, Rusija, Velika Britanija, Nemačka i Francuska) i u okviru UN, da bi se formirala troetapna "mapa puta" na osnovu Štajnmajerovih predloga i kako bi se strane ubedile u potrebu što skorijeg početka direktnih pregovora.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gruzija da se povuče iz Kodorskog klanca

Izvor: Glas javnosti, 20.Jul.2008, 08:37

MOSKVA - Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je da je jedini izlaz iz trenutne situacije u gruzijsko-abhaskom konfliktu potpisivanje obaveza o neupotrebi sile i povlačenje gruzijske vojske iz gornjih delova Kodorskog klanca, jedine teritorije koju Gruzija kontroliše u otcepljenoj Abhaziji...Posle...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.