Mediji: Američki avioni napuštaju bazu nakon Erdoganove pretnje

Izvor: B92, 16.Dec.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Američki avioni napuštaju bazu nakon Erdoganove pretnje

Iz vazduhoplovne baze "Indžirlik", u kojoj se nalazi nuklearno oružje SAD, za poslednja 24 časa odletelo je najmanje pet vojno-transportnih američkih aviona.

To javljaju strani mediji, pozivajući se na podatke avijacionih resursa.

Bazu su napustila tri teška vojno-transportna aviona C-17A "globmaster", jedan vojno-transportni avion povećane nosivosti C-5M "galaksi" i jedan transportni avion vojne komande C-40B, prenosi "Sputnjik".

Podsetimo, turski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je da Turska može zatvoriti avio-bazu Indžirlik za SAD, ukoliko uvedu sankcije Ankari.

„Na nama je da donesemo odluku o zatvaranju baze Indžirlik (za SAD). Ako to bude bilo potrebno da se uradi, mi ćemo zatvoriti i Indžirlik i Kuredžik“, rekao je Erdogan televiziji „A haber“.

On je dodao da je za obe strane veoma važno da SAD ne preduzmu korake koje bi potom bilo nemoguće ispraviti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UPLAŠILI SE ERDOGANA, AMERI NAPUŠTAJU TURSKU: Iz avio-baze Indžirlik već odletelo pet aviona (VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Dec.2019

Iz avio-baze "Indžirlik“, gde se nalazi nuklearno oružje SAD, za poslednjih 24 časa odletelo je najmanje pet vojno-transportnih aviona američkog Ratnog vazduhoplovstva, pišu mediji, pozivajući se na podatke avijacionih resursa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.