Mađarska počela da zatvara izbegličke kampove

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska počela da zatvara izbegličke kampove

Mađarska je počela proces zatvaranja izbegličkih kampova, potvrdili su danas mađarski zvaničnici.

Ovaj proces je još jedna potvrda mađarske antimigrantske politike, u danima kada Evropska Unija pokušava da postigne dogovor sa Turskom, prenosi AFP.

"Mađarska Vlada je ovlastila ministra unutrašnjih poslova Šandora Pintera za zatvaranje prihvatnih centara u Mađarskoj. Njegova dužnost je da razmotri da li će ubuduće postojati potreba za prihvatnim centrima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi se u saopštenju kancelarije premijera Viktora Orbana.

#Hungary to close down all but two #migrant camps in the country https://t.co/bIZ8UuMwT9 @HungaryToday pic.twitter.com/RDJMHFe1oA

Prema procenama Helsinškog odbora u Mađarskoj, trenutno postoji šest kampova u toj zemlji, a u kojima je smešteno 1.600 migranata.

Oko 400.000 migranata je prošle godine prošlo kroz Mađarsku, pre nego što je Orbanova desničarska vlada opasala južnu granicu bodljikavom žicom, navodi AFP.

Agencija navodi i da je mađarska vlada pooštrila zakone protiv negalnog ulaska u tu zemlju i izazivanja nereda u graničnom području.

Na osnovu tih zakona već je optuženo 2.200 ljudi.

Mađarska je članica bloka koji se žestoko protivi planu EU za podelu migranata po zemljama članicama prema predloženim kvotama.

Prošlog meseca Orban je, povodom referenduma o obaveznim kvotama migranata, izjavio da Brisel nema pravo da "prekraja evropski kulturni i verski identitet", prenosi AFP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska počela da zatvara izbjegličke kampove

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Mar.2016

BUDIMPEŠTA - Mađarska je počela proces zatvaranja izbjegličkih kampova, potvrdili su danas mađarski zvaničnici...Ovaj proces je još jedna potvrda mađarske antimigrantske politike, u danima kada Evropska Unija pokušava da postigne dogovor sa Turskom, prenosi AFP..."Mađarska Vlada je ovlastila...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.