MASOVNA EVAKUACIJA Rusija za 24 sata izvela 11.000 turista iz Egipta

Izvor: Blic, 08.Nov.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MASOVNA EVAKUACIJA Rusija za 24 sata izvela 11.000 turista iz Egipta

Ruske vlasti su u poslednja 24 sata iz Egipta evakuisale 11.000 svojih turista, izjavio je danas zamenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič, a prenela agencija RIA Novosti.

Očekuje se da će biti vraćeno još veći broj turista, rekao je Dvorkovič i dodao i da će današnji dan biti još intenzivniji po tom pitanju.

- Jasno je da radnim danima nema toliko letova, pa očekujemo da će i sledećeg vikenda ponovo biti vraćen veliki broj ljudi - rekao je Dvorkovič. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Oko 80.000 Rusa ostalo je "zaglavljeno" u Egiptu, uglavnom u Hurgadi i Šarm el Šeiku, nakon što je zvanični Kremlj obustavio sve letove prema toj zemlji zbog pada ruskog aviona iznad Sinaja pre devet dana, kad je život izgubilo 224 ljudi.

Ruski turisti napuštaju Egipat bez prtljaga, koji ćem im biti dostavljen redovnim letovima, rekao je Dvorkovič.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija vratila 11.000 turista iz Egipta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2015

Ruske vlasti saopštile su danas da su tokom poslednja 24 sata vratile kući 11.000 svojih turista iz Egipta, dok će se još njih vratiti u Rusiju danas...Moskva je u petak obustavila sve letove za Egipat, gde se, na poluostrvu Sinaj, srušio ruski avion sa 224 putnika i članova posade. Za turiste...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.