Rusija vratila 11.000 turista iz Egipta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija vratila 11.000 turista iz Egipta

Ruske vlasti saopštile su danas da su tokom poslednja 24 sata vratile kući 11.000 svojih turista iz Egipta, dok će se još njih vratiti u Rusiju danas.

Moskva je u petak obustavila sve letove za Egipat, gde se, na poluostrvu Sinaj, srušio ruski avion sa 224 putnika i članova posade. Za turiste koji žele da se vrate u Rusiju, organizovano je na desetine letova.

U Sankt Peterburgu održana je služba u znak sećanja na 224 žrtve nesreće, od kojih su većina bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rusi.

Zvono na gradskoj katedrali Svetog Isaka odzvonilo je 224 puta - po jednom za svaku žrtvu.

U međuvremenu, još jedan ruski avion s posmrtnim ostacima žrtava, četvrti od nesreće 31. oktobra, sleteo je u Sankt Peterburg, kako bi se postupak identifikacije nastavio, preneo je BiBiSi (BBC).

Zamenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič rekao je da ruski turisti napuštaju Egipat bez prtljaga, koji će im biti dostavljen redovnim letovima.

Oko 80.000 Rusa ostalo je "zaglavljeno" u Egiptu, uglavnom u Hurgadi i Šarm el Šeiku, nakon što je zvanični Kremlj obustavio sve letove prema toj zemlji zbog pada ruskog aviona iznad Sinaja pre devet dana, kad je život izgubilo 224 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.