Lavrov: Tema Krima zatvorena je jednom za svagda

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2017, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Tema Krima zatvorena je jednom za svagda

 
Krim će ostati deo Rusije, to pitanje je zatvoreno jednom za svagda, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za italijanski list „Libero“.

„Što se tiče drugog dela vašeg pitanja, ta tema je zatvorena jednom za svagda“, rekao je Lavrov odgovarajući na pitanje da li će Krim zauvek ostati u Rusiji.

„Podsetiću vas da se radi o slobodnoj, demokratskoj volji stanovnika Krima, koji su doneli svestan izbor u korist mira i prosperiteta. Ovaj oblik ostvarivanja prava na samoopredeljenje bio je jedini mogući način da se zaštite vitalni interesi naroda pred divljanjem nacionalističko-radikalnih elemenata u Ukrajini koji su na vlast došli nakon državnog udara koji su izveli u februaru 2014. godine“, istakao je Lavrov.

„Danas je očigledno da je volja stanovnika poluostrva, izražena na referendumu, omogućila da se izbegnu užasi građanskog rata — ono što više od tri godine kijevske vlasti prave u Donbasu“, dodao je ministar.


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut



 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.