Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2017, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: EU da ne igra po ritmu mržnje

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je za italijanski list "Libero" da su akcije tima predsjednika SAD Donalda Trampa slične politici koju je vodio njegov prethodnik Barak Obama.

"Na žalost, mnoge akcije tima Donalda Trampa su inertne i zapravo se malo razlikuju od linije Baraka Obame", kazao je Lavrov, prenose agencije.

Šef ruske diplomatije kazao je takođe da u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Moskvi "vjeruju da bi one zemlje koje su aktivno učestvovale u sijanju nestabilnosti širom Bliskog istoka i sjeverne Afrike, trebalo da budu prve kada je u pitanju odgovornost za pomaganje izbejglicama i prisilno raseljenim migrantima.

"S tim u vezi, smatramo da je koncept podijeljene odgovornosti, koji promovišu neke zemlje, pokušaj prebacivanja tereta na druge", rekao je Lavrov.

On je naveo da je Rusija spremna da nastavi saradnju s Evropskom unijom u rješavanju migrantskih pitanja i borbi protiv terorizma, kao i da očekuje da EU prestane da igra na melodiju koju svora manjina država članica Unije koje mrze Rusiju.

Lavrov je na pitanje o mogućem ukidanju sankcija protiv Rusije koje su zbog ukrajinske krize uvele SAD i EU odgovorio da "ovo pitanje treba proslijediti Briselu".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Trampov tim kao Obamin

Izvor: RTS, 30.Nov.2017

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je za italijanski list "Libero" da su akcije tima predsednika SAD Donalda Trampa slične politici koju je vodio njegov prethodnik Barak Obama. . "Na žalost, mnoge akcije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.