Lavrov: Rusija neće prva razmeštati naoružanje ni u jednom regionu sveta u kojem nema američkih raketa

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija neće prva razmeštati naoružanje ni u jednom regionu sveta u kojem nema američkih raketa

Rusija neće prva razmeštati naoružanje ni u jednom regionu sveta u kojem nema američkih raketa, već će samo istom merom odgovarati na poteze SAD, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. „Zapad ne reaguje na predlog o moratorijumu (na razmeštanje raketa), izuzev predsednika Francuske Emanuela Makrona koji je, istina, rekao da je spreman da počne dijalog o toj temi. Polazim od toga da ćemo mi započeti taj dijalog“, rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare s italijanskim kolegom Luiđijem di Majom u Rimu.
Lavrov je dodao da Moskva neće promeniti stav o tome da ne postavlja prva rakete u Evropi, čak i ako niko ne podrži moratorijum koji je predložila Rusija. „Ako vidimo da moratorijum nema podršku, stav predsednika Rusije Vladimira Putina će ostati potpuno ovakav kakvog sam ga ja sad potvrdio. Ako bude bilo praktičnih koraka u proizvodnji i razmeštanju raketa, odgovaraćemo istom merom. Ali nećemo biti prvi“, naglasio je Lavrov. Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je predložio da se uvede moratorijum na razmeštanje raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi i drugim regionima. Putin je predlog uputio vodećim zemljama Evrope i Azije, kao i raznim međunarodnim organizacijama.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija neće prva razmeštati

Izvor: Danas, 06.Dec.2019

Rusija neće prva razmeštati naoružanje ni u jednom regionu sveta u kom nema američkih raketa, već će samo istom merom odgovarati na poteze Sjedinjenih Američkih Država, rekao je danas ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.