Lavrov: Rusija ne nameće svoje stanovište

Izvor: Vostok.rs, 02.Mar.2021, 14:01

Lavrov: Rusija ne nameće svoje stanovište

Rusija ne nameće svoje stanovište i očekuje da će događaji koji se dešavaju u Ruskoj Federaciji biti pokriveni na isti način, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Daleko smo od toga da namećemo svoju tačku gledišta bilo kome, bilo našim kolegama diplomatama ili vama. I zauzvrat se nadamo da ćete izveštavati na isti način, objektivno ih pokazujući sa svih strana", rekao je Lavrov na sastanku sa predstavnicima vodećih stranih medija akreditovanih za rad u Ruskoj Federaciji, prenose RIA Novosti.
  (function() { VK.Widgets.Post("vk_post_215467410_23846", 215467410, 23846, 'Pwa3cduvkXtdwugaKo13LgdC9qzh'); }()); Lavrov je naglasio da se ruske vlasti ni od koga ne zatvaraju, te da su uvek spremne za diskusije, ali da se to ne može uzeti zdravo za gotovo i složiti se sa trenutnim talasom lažnih informacija i etiketiranja starih ideoloških klišea. „To pretvara informaciono polje u arenu konfrontacije kao za vreme Hladnog rata“, rekao je šef ruske diplomatije.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Moskva će nedvosmisleno odgovoriti na moguće američke sankcije

Izvor: Vostok.rs, 02.Mar.2021

Moskva će nedvosmisleno odgovoriti na moguće američke sankcije protiv Rusije, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Reagovaće nedvosmisleno. Niko nije ukinuo pravila diplomatije, a jedno od pravila diplomatije je reciprocitet", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.