Lavrov: Optužbe Britanije su politička predstava

Izvor: RTS, 14.Mar.2018, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Optužbe Britanije su politička predstava

Moskva nema nikakve veze sa trovanjem bivšeg špijuna Sergeja Skripalja nervnim gasom u Britaniji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, poručivši da Rusija ne prihvata jezik ultimatuma.
"Stav Moskve je dobro poznat, London je o tome obavešten diplomatskim kanalima – Moskva nema nikakve veze sa događajem u Velikoj Britaniji", rekao je Peskov novinarima.

Istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da Moskva ne prihvata apsolutno neosnovane optužbe protiv Rusije, koje nisu potkrepljene dokazima, kao i da ne prihvata jezik ultimatuma, prenosi Tas.
Na pitanje novinara da li Moskva strahuje da će se naći u međunarodnoj izolaciji zbog ovog slučaja, Peskov odgovara da se Kremlj nada da će prevladati zdrav razum i da će se druge države zamisliti nad tim da li postoje neki dokazi ili ne i koliko mogu biti osnovane bilo kakve optužbe na račun Rusije.
Rusija je juče uputila snažan protest britanskoj ambasadorki u Moskvi Lori Bristou, smatrajući da su te optužbe Londona neosnovane. 
Sa druge strane, Velika Britanija uputila je zahtev za objašnjenje o tome kako je nervni gas ruske proizvodnje kojim su ubijeni nekadašnji špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija dospeo u Englesku, na koji Rusija nije odgovorila u zadatom roku, naveo je Rojters
Britanska premijerka Tereza Mej optužila je u ponedeljak Rusiju da stoji iza napada.
Mejova će danas u parlamentu dati izjavu o trovanju bivšeg ruskog špijuna, napisala je opoziciona Laburistička partija na svom Tviter nalogu. 
Skripalj (66) i njegova kćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju 4. marta na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, a u kritičnom stanju je i policajac koji se našao na licu mesta kada su oni pronađeni.
"Teško da odnosi između Rusije i SAD mogu da budu na nižem nivou"
Rusija ne očekuje pogoršanje odnosa sa SAD nakon što na čelu Stejt departmenta dođe Majk Pompeo, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Teško da odnosi (između Rusije i SAD) mogu da budu na nižem nivou. U tom smislu, teško da treba strahovati od daljeg pogoršanja", rekao je Peskov novinarima u Moskvi.
Ipak, dodao je Peskov, ostaje nada u konstruktivan, trezveni pristup, prenosi Tas.
"Ta nada uvek ostaje", dodao je Peskov.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasio se Kremlj povodom slučaja Skripalja: Moskva nema veze sa trovanjem bivšeg špijuna

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2018

Zvanično saopštenje..Moskva nema nikakve veze sa trovanjem bivšeg špijuna Sergeja Skripalja nervnim gasom u Britaniji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, poručivši da Rusija ne prihvata jezik ultimatuma...- Stav Moskve je dobro poznat, London je o tome obavešten diplomatskim kanalima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

RT: Moskva ne prihvata neutemeljene pretnje i ultimatume - Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2018

. Izvor: Vostok / RT. . Rusija nema nikakve veze sa navodnim trovanjem ruskog bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, saopštio je Kremlj. Moskva neće prihvatiti bilo kakve neutemeljene pretnje ili ultimatume, dodaje se u saopštenju.. . "Poznata je pozicije Moskve [u slučaju Skripalj] .....

Nastavak na Vostok.rs...

TROVANjE ŠPIJUNA I NjEGOVE ĆERKE: Ruska ambasada traži konzularni Juliji Skripalj

Izvor: Večernje novosti, 14.Mar.2018

Moskva nema nikakve veze sa trovanjem bivšeg špijuna Sergeja Skripalja nervnim gasom u Britaniji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, poručivši da Rusija ne prihvata jezik ultimatuma Ruska ambasada u Britaniji planira da zatraži konzularni pristup Juliji Skripalj,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.