RT: Moskva ne prihvata neutemeljene pretnje i ultimatume - Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Moskva ne prihvata neutemeljene pretnje i ultimatume - Kremlj


Izvor:
VostokRT

Rusija nema nikakve veze sa navodnim trovanjem ruskog bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, saopštio je Kremlj. Moskva neće prihvatiti bilo kakve neutemeljene pretnje ili ultimatume, dodaje se u saopštenju.

"Poznata je pozicije Moskve [u slučaju Skripalj] ... Moskva nema nikakve veze sa incidentom koji se dogodio u Velikoj Britaniji", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rusija je saopštila da neće odgovoriti na ultimatum koji je postavila britanski premijer Tereza Mej, a kojim je tražila objašnjenje za "trovanje" 66-godišnjeg Skripalja i njegove ćerke. Rok Mejove je istekao u ponoć.



Peskov je dodao da je Moskva otvorena za "saradnju u istrazi slučaja".

"Nažalost, sa britanske strane nije bilo reciprociteta", zaključio je on.

U utorak je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao na međunarodno prihvaćenu proceduru u slučaju , te je odbio da odgovori na ultimatum Mejove.

"Moskva je uputila zahtev za uzorak navodnog hemijskog agensa čim su se pojavli navodi o njegovom sovjetskom poreklu. Poslali smo zvanični zahtev za pristup kako bi naši stručnjaci mogli da testiraju u skladu sa Konvencijom o hemijskom oružju", rekao je Lavrov.

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.