Rusija: Nemamo nikakve veze sa trovanjem Skripalja

Izvor: B92, 14.Mar.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Nemamo nikakve veze sa trovanjem Skripalja

Moskva -- Rusija ne prihvata "neosnovane" optužbe i ultimatume Londona koji traži objašnjenje Moskve o trovanju bivšeg špijuna Sergeja Skripalja, navode iz Kremlja.

"Moskva ne prihvata neosnovane i neproverene optužbe i jezik ultimatuma", rekao je na konferenciji za novinare Dmitrij Peskov i dodao da se Moskva nada da će "prevladati zdrav razum".

Upitan da kaže da li Moskva strahuje od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rizika međunarodne izolacije oko slučaja otrovanog bivšeg špijuna.

"Nadamo se da će zdrav razum prevladati i da će druge zemlje bar stati da razmisle da li ima bilo kakvog dokaza ili nema nikakvog i da li su optužbe upućene Moskvi zasnovane na nečemu", rekao je Peskov, prenosi ruska agencija TASS.

Peskov je ponovio da Rusija nema nikakve veze sa onim što se dogodilo u Velikoj Britanij.

Britanska premijerka Tereza Mej obećala je kontramere ako Rusija ne ponudi objašnjenje kako je nervni agens, razvijen u nekadašnjem Sovjetskom Savezu, dospeo u Solzberi.

Dvostruki agent Skripalj i njegova ćerka Julija nađeni su prošle nedelje u nesvesnom stanju na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju.

Jedna od mera koje bi Britanija mogla da uvede protiv Rusije moglo bi da bude zatvaranje ruske televizije RT, koja se smatra organom propagande Kremlja i već je pod prismotrom britanskog regulatornog tela za medije.

Peskov je rekao da bi bilo kakva "ilegalna mera" protiv neke ruske medijske kuće u Velikoj Britaniji svakako dovela do uzvratnih mera "na osnovu reciprociteta".

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova juče je odbacilo reakciju britanskih vlasti na napad kao "provokativnu" i navelo da sumnja da je trovanje "još jedan beskrupulozan pokušaj vlasti Velike Britanije da diskredituju Rusiju".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.