Krivokapić: Temeljni ugovor će biti potpisan čim se steknu svi preduslovi

Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2021, 16:50

Krivokapić: Temeljni ugovor će biti potpisan čim se steknu svi preduslovi

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je novinarima u Skupštini, nakon premijerskog sata, kazao da je Temeljni ugovor usaglašen sa svim zahtjevima koji proizilaze iz prakse prethodno definisanih ugovora sa Svetom stolicom i islamskom i jevrejskom zajednicom. On je rekao da ugovor još razmatra Sinod SPC, a da je on spreman da ga potpiše čim se steknu svi preduslovi. "Kada se to usaglasi, biće poznat datum potpisivanja Temeljnog ugovora", rekao je Krivokapić. On će u zvaničnoj posjeti Srbiji boraviti 2. i 3. novembra, na poziv predsjednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić. Krivokapić je najavio da će se u Beogradu sastati i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Mitropolit Joanikije: Temeljni ugovor blizu usaglašavanja

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Okt.2021

PODGORICA - Njegovo visokopreosveštentvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je da se nada da će doći do potpisivanja Temeljnog ugovora između Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Vlade Crne Gore i da je taj dokument vrlo blizu konačnog usaglašavanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.