Kremlj: Nemamo favorita u Francuskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2017, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Nemamo favorita u Francuskoj

Kremlj je danas saopštio da poštuje rezultat prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj, demantujući da favorizuje nekog od kandidata.

"Poštujemo izbor francuskog naroda. Zalažemo se za izgradnju dobrih odnosa na obostranu korist", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, javila je agencija RIA.

Agencija AFP napominje da se smatra da Rusija podržava liderku krajnje desnice Marin le Pen, koja se uoči prvog kruga u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Moskvi sastala sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Peskov, međutim, ističe da su to "netačne tvrdnje", pa čak i "prilično primitivne", preneo je AFP.

"U ovom slučaju, reći da Rusija manje ili više podržava jednog kanditata ili drugog, bilo bi pogrešno", naveo je Peskov.

Drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj biće održan 7. maja, a snage će odmeriti Emanuel Makron i Le Pen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusija se ogradila:Ne favorizujemo nijednog kandidata u FR

Izvor: B92, 24.Apr.2017

Moskva -- Kremlj je saopštio da poštuje rezultat prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj, demantujući da favorizuje nekog od kandidata..."Poštujemo izbor francuskog naroda. Zalažemo se za izgradnju dobrih odnosa na obostranu korist", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, javila je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.