Makron: Okrećemo novu stranu političke istorije Francuske

Izvor: B92, 23.Apr.2017, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Okrećemo novu stranu političke istorije Francuske

Pariz -- Nezavisni centristički kandidat Emanuel Makron poručio je da Francuska okreće novu stranicu u političkoj istoriji.

Makron je prema izlaznim anketama osvojio najviše glasova u prvom krugu izbora za predsednika Francuske.

"Francuzi su izrazili želju za promenom. Očigledno je da okrećemo novu stranicu političke istorije Francuske", rekao je Makron za AFP.

Prema rezultatima istraživanja više instituta, Makron je u danas održanom prvom krugu glasanja osvojio od 23 do 24 odsto glasova, dok je Marin Le Pen dobila nešto manje - od 21,6 do 23 odsto glasova, prenosi AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"IZRAZILI SU ŽELJU ZA PROMENOM" Makron: Okrećemo novu stranicu političke istorije Francuske

Izvor: Blic, 23.Apr.2017

Nezavisni centristički kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron obećao je danas da će biti "kandidat nade" za Francusku i Evropu u odlučujućem, drugom krugu predsedničkih izbora protiv liderke krajnje desnice Marin Le Pen...- U vaše ime, biću.. glas nade za našu zemlju i za Evropu -...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.