Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, Nikodijević predsednik skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2024, 07:14

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, Nikodijević predsednik skupštine

Konstitutivna sednica Skupštine Grada Beograda počela je danas u zgradi gradskog parlamenta na Trgu Nikola Pašića. Odbornici Skupštine grada Beograda verifikovali su danas mandate kandidatima za odbornike pet lista koje su prešle cenzus, a odbornici liste "dr Savo Manojlović - I ja sam Beograd - Kreni-promeni" napustili su sednicu nakon verifikacije.

Sednicom predsedava najstariji odbornik Toma Fila iz Socijalističke partije Srbije.

Nikola Nikodijević ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednik Skupštine grada Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su danas, na konstitutivnoj sednici, Nikolu Nikodijevića iz Socijalističke partije Srbije za predsednika gradskog parlamenta.

Nikodijević je tu funkciju obavljao i u tri prethodna saziva beogradskog parlamenta, od aprila 2014. godine.

Za Nikodijevića je glasalo 60 od 72 odbornika koji su ukupno glasali.

Izbor novog predsednika Skupštine Beograda podržala je vladajuća koalicija okupljena oko Srpske

Veselinović podneo ostavku

Odbornik Zeleno-levog fronta (ZLF) Dobrica Veselinović danas je na sednici Skupštine Beograda podneo ostavku na odbornički mandat.

On je poželeo ostalim poslanicima da im jedina vodilja u odlučivanju bude javni, a ne politički interes.

Njegovo istupanje odbornici ZLF su pozdravili aplauzom, a predsedavajući iz redova Socijalističke partije Srbije Toma Fila izrazio je žaljenje i ocenio da je to šteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikola Nikodijević izabran za predsednika Skupštine grada Beograda, a Biljana Živković za sekretara: Naredne nedelje izbor Šapića za gardonačelnika

Izvor: Danas, 21.Jun.2024

Skupština grada Beograda konstitusana je danas, a socijalista Nikola Nikodijević izabran je za predsednika Skupštine sa 60 glasova. Izabrana je i sekretarka Skupštine Biljana Živković. Time se Skupština smatra konstituisanom, po Zakonu o lokalnim izborima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.