Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Maj.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančič: Han nije poslao pismo makedonskim liderima

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han nije poslao nikakvo pismo makedonskim političkim liderima, u kojem navodno traži njihov sastanak u Briselu ili Beču, izjavila je danas portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič.

Ona je demantovala pisanje nekih makedonskih medija da je Han uputio takvo pismo Nikoli Gruevskom, Zoranu Zaevu, Menduhu Tačiju i Aliju Ahmetiju, prenela je agencija MIA.

"Ne postoji pismo i ne mogu da kažem ništa o njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sadržaju buduću da ne postoji. Ali ono što postoji su elementi iskazani u detaljima izjave objavljene pre nekoliko dana i to predstavlja našu poziciju i naš pristup", istakla je Kocijančič.

Makedonski portal Alsat-M juče je objavio da je Han u pismu pozvao

lidere četiri najuticanije stranke u Makedoniji, koje su potpisnice sporazuma iz Pržina o izlasku iz političke krize da ponovo sednu za pregovarački sto.

Hanovo pismo je, kako je navedeno, četvorici lidera uručio ambasador EU u Makedoniji Avio Orav.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.