Kineskinja ubila dvojicu diplomata usred ručka!

Izvor: Mondo, 21.Okt.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineskinja ubila dvojicu diplomata usred ručka!

Dvoje kineskih diplomata je ubijeno, a jedan ranjen kada je jedna Kineskinja u njih pucala u restoranu u filipinskom gradu Sebu.

Foto: foto ilustracija: Guliver/Getty images/Thinkstock

Ubijeno su zamenik konzula i finansijski službenik kineskog konzulata u Sebuu, a generalni konzul Song Ronghua je ranjen, saopštila je policija.

Generalni konzul je prebačen u bolnicu i zasad nije poznato u kakvom je zdravstvenom stanju, javlja BBC.

Rojters prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je žena-napadač uhapšena i zadržana zajedno sa svojim suprugom radi ispitivanja.

Bračni par se, međutim, poziva na diplomatski imunitet, potvrdio je glavni nadzornik policije Prudensio Banas.

Two Chinese diplomats shot dead in Philippines https://t.co/jdLfRAeOx8pic.twitter.com/Tm23BiZUfh

— FRANCE 24 (@FRANCE24) October 21, 2015

"Mi i dalje pokušavamo da utvrdimo motiv za pucnjavu. Imamo osumnjičenu, Kineskinju, ali nam trebaju prevodioci radi ispitivanja o tome šta se zaista dogodilo", rekao je Banas, prenela je agencija Rojters.

Portparol filipinske policije Vilben Major izjavio je da je policija zaplenila poluautomatski pištolj marke "kolt 45" sa mesta pucnjave.

Napad dogodio u vreme ručka, u 13:30 po lokalnom vremenu u popularnom restoranu "Lajthaus" gde se služi filipinska hrana.

Menadžer restorana Stiven Džon Patero potvrdio je da se pucnjava dogodila u privatnoj sobi tog restorana koju se čuva za lokalne političare, a kelneri su naveli da su čuli galamu iz separea, pre pucnjava, navodi AFP.

Filipinsko ministarstvo spoljnih poslova i Kineska ambasada u Manili odbili su da komentarišu incident, s obrazloženjem da pokušavaju da prikupe više detalja.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Filipini: Ubijeno dvoje, ranjen jedan kineski diplomata

Izvor: Studio B, 21.Okt.2015

Dvoje kineskih diplomata je ubijeno, a jedan ranjen kada je jedna Kineskinja u njih pucala u restoranu u filipinskom gradu Sebu...Ubijeni su zamenik konzula i finansijski službenik kineskog konzulata u Sebuu, a generalni konzul Song Ronghua je ranjen, saopštila je policija...Generalni konzul je prebačen...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.