Kina: U požaru stradalo više od 20 rudara

Izvor: Večernje novosti, 21.Nov.2015, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: U požaru stradalo više od 20 rudara

Najmanje 21 osoba poginula je u požaru koji je zahvatio rudnik uglja u gradu Đisi, u severoistočnoj kineskoj pokrajini Hejlungđang, dok se 1 osoba vodi kao nestala, izvestili su danas kineski mediji. Požar je izbio kasno sinoć u rudniku kojim upravlja najveća rudarska kompanija na severu Kine „Longmej majning holding“, preneo je AFP. U rudniku su pronađena tela 21 poginulog rudara, izjavio je lokalni zvaničnik kineskoj novinskoj agenciji „Sinhui“. U trenutku izbijanja požara u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rudniku se nalazilo 38 rudara, od kojih je 16 uspelo da izađe iz okna. Kako je javila kineska državna televizija, u toku je istraga o uzroku nesreće. U Kini se često dešavaju nesreće u rudnicima zbog nepoštovanja mera bezbednosti, a u nesrećama koje su se prošle godine dogodile u rudnicima širom Kine poginula je 931 osoba. (Izvor: sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kina: U požaru stradalo preko 20 rudara

Izvor: Vostok.rs, 22.Nov.2015, 10:08

22.11.2015. -..Najmanje 21 osoba poginula je u požaru koji je zahvatio rudnik uglja u gradu Đisi, u severoistočnoj kineskoj pokrajini Hejlungđang, dok se 1 osoba vodi kao nestala, izvestili su danas kineski mediji...Požar je izbio kasno sinoć u rudniku kojim upravlja najveća rudarska kompanija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.