Kina: U poplavljenom rudniku i dalje 69 rudara

Izvor: Blic, 30.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: U poplavljenom rudniku i dalje 69 rudara

Spasioci i danas pokušavaju da spasu 69 rudara zarobljenih u poplavljenom rudniku u Kini, javila je agencija Sinhua.

Do sada je 39 rudara uspelo da izađe iz državnog rudnika Čiđen, prenela je Sinhua. Spasioci su probušili rupe kako rudari ne bi ostali bez vazduha i pumpama izbacuju vodu iz rudnika.

Obilne padavine, koje su izazvale poplavu u centralnoj kineskoj provinciji Henan, probile su juče ujutro u rudnik, oko 200 kilometara zapadno od glavnog grada Čengdžoua, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zarobile 69 rudara.

"Spasilačka operacija odvija se kako treba, a za sada je najvažnije da pokušamo na svaki način da ispumpamo vodu", rekao je jedan zvaničnik spasilačke službe.

Kako navodi Sinhua, kiša u toj oblasti i danas pada, što otežava rad spasilaca. Nesreće u rudnicima u Kini su gotovo svakodnevne, uprkos naporima vlasti da poboljšaju bezbednost u njima.

Za nesreće u kojima gube živote brojni rudari odgovornima se uglavnom smatraju vlasnici koji ne poštuju bezbednosna pravila i ne ulažu dovoljno u sisteme za ventilaciju i sprečavanje požara i drugu opremu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.