Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2019, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džon Un lično vodio probu višestrukog raketnog bacača

Severnokorejski vođa Kim Džong Un nadgledao je novi test višestrukog raketnog bacača velikih dimenzija, javili su danas zvanični severnokorejski mediji, potvrđujući raketne probe koje je prethodno prijavila Južna Koreja.

Južnokorejska vojska je navela da je ponovo lansirala "projektile", što obično znači balističke rakete kratkog dometa, u utorak u zoru iz centralnog dela zemlje.

Projektili su leteli oko 330 kilometara pre nego što su pali u Japansko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << more.

Severnokorejska agencija KCNA javila je da je Kim Džong Un lično vodio tu probu čiji cilj je bio da se izmeri vreme delovanja raketnog bacača. Agencija je navela da se predviđa najmanje još jedan test.

Jučerašnja proba izvedena je nekoliko sati pošto su severnokorejske vlasti navele da su spremne da obnove pregovore sa SAD, na mrtvoj tački od februara.

Posle opasnog podizanja tenzija dve zemlje su krenule u dijalog od istorijskog susreta predsednika SAD Donalda Trampa i Kim Džong Una u junu 2018. u Singapuru. Međutim njihov drugi samit, u februaru u Hanoju završio se neuspehom, američki predsednik je odbio da počne da ukida sankcije u zamenu samo za početak nuklearnog razoružanja kako je predlagao severnokorejski vođa.

Od tada su pregovori u zastoju, iako su dvojica lidera najavila skori nastavak prilikom njihovog improvizovanog trećeg susreta krajem juna na granici između dve Koreje.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja potvrdila probu višestrukog raketnog bacača

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Sep.2019

Severnokorejski vođa Kim Džong Un nadgledao je novi test višestrukog raketnog bacača velikih dimenzija, javili su danas zvanični severnokorejski mediji, potvrđujući raketne probe koje je prethodno prijavila Južna Koreja. Južnokorejska vojska je navela da je ponovo lansirala "projektile", što...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Koreja: Kim lično vodio probu višestrukog raketnog bacača

Izvor: OkRadio.rs, 11.Sep.2019

Severnokorejski vodja Kim Džong Un nadgledao je novi test višestrukog raketnog bacača velikih dimenzija, javili su danas zvanični severnokorejski mediji, potvrdjujući raketne probe koje je prethodno prijavila Južna Koreja. Južnokorejska vojska je navela da je ponovo lansirala „projektile“,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.