Izvor: Blic, 22.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katolička crkva raspravlja o sveštenicima-pedofilima

Sveštenici i verski pravni eksperti započeli su u Meksiku debatu o tome kako da spreče seksualno zlostavljanje dece unutar katoličke crkve i kakva kazna treba da se izriče za ove zločine.

Ti razgovori su deo četvorodnevnog simpozijuma, koji su organizovali Meksički biskupski univerzitet (UPM) i Nadbiskupija grada Meksika.

Učesnici simpozijuma će pokušati da razmotre glavnu temu - seksualno zlostavljanje koje čine sveštenici, na jedan akademski način, a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << takodje, razgovaraće i o kažnjavanju i strategijama sprečavanja tih zločina.

Ti zločini su u suprotnosti sa "Deset zapovesti" i "ostavljaju pogubne posledice na žrtve, njihove porodice, podjednako kao i na samu crkvu i njeno sveštenstvo", pročitao je svoje saopštenje na simpozijumu kardinal Meksiko sitija Norberto Rivera.

"Crkveni i gradjanski zakoni treba strogo da kazne počinioce", dodao je on.

Otac Mario Medina Balam, koji predaje kanonsko pravo na UPM, rekao je da je svrha simpozijuma, koji se završava u četvrtak, da se nadju rešenja, a ne da se upire prstom ni u koga.

Sudija višeg suda u Los Andjelesu odbacio je prošlog novembra optužbe protiv Rivere za kovanje zavere sa rimokatoličkim zvaničnicima u SAD, kako bi zaštitili sveštenike osumnjičene za pedofiliju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Debata o sveštenicima pedofilima

Izvor: B92, 23.Jan.2008, 04:53

Meksiko Siti -- U Meksiku je započela debata o tome kako da se spreči seksualno zlostavljanje dece unutar katoličke crkve... Sveštenici i verski pravni eksperti raspravljaju i o tome kakva kazna treba da se izriče za ove zločine. Razgovori su deo četvorodnevnog simpozijuma koji su organizovali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.