Katalonskim separatistima preti zatvor ako ne odustane od proglašenja nezavisnosti?!

Izvor: Press, 27.Okt.2017, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katalonskim separatistima preti zatvor ako ne odustane od proglašenja nezavisnosti?!

- Ako mislite da će vam istorija suditi, grešite. Sud pravde će vam suditi - poručio je poslanik Narodne partije Ksavijer Albiol u četvrtak.
Foto: TAnjug/AP
Poslanik koji predvodi špansku vladajuću Narodnu partiju u katalonskom parlamentu Ksavijer Albiol upozorio je zvaničnike koji se zalažu za otcepljenje te pokrajine od ostatka zemlje da će biti krivično gonjeni ukoliko nastave sa planovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da proglase nezavisnost.
- Ako mislite da će vam istorija suditi, grešite. Sud pravde će vam suditi - poručio je Albiol u četvrtak, obraćajući se katalonskom lideru Karlesu Pudždemonu i drugim pristalicama nezavisnosti Katalonije tokom parlamentarne sednice.
Regionalni poslanici, koji podržavaju otcepljenje od Španije, pregovaraju o detaljima zvaničnog proglašenja nezavisnosti koje je najavljeno za danas.
AP navodi da bi zbog te deklaracije španski sudovi mogli da ih optuže za pobunu.
- Istorija će pokazati da ste izvršili državni udar. Sutra ćete sigurno pokušati da dostignete vrhunac vašeg državnog udara - rekao je Albiol.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.