Kanada: Povučeno naređenje o evakuaciji iz Fort Makmarija zbog požara

Izvor: Blic, 21.Maj.2016, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada: Povučeno naređenje o evakuaciji iz Fort Makmarija zbog požara

Lokalne vlasti u kanadskoj provinciji Alberti povukle su danas naredbu o evakuaciji ljudi iz oblasti severno od Fort Makmarija, odakle je zbog katastrofalnih požara već evakuisano više od 80.000 osoba i gde su zatvorena naftna postrojenja.

Zvaničnici su saopštili da se situacija poboljšala u nekim delovima oko Fort Makmarija, jednog od najvažnijih kanadskih privrednih i naftnih centara i da će kompanije Sankor enerdži i Sinkrud moći da nastave sa preradom uljnog peska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i vrate evakuisane radnike.

Pročitajte još:

Oko 8.000 radnika evakuisano je tokom prethodnih dana iz kampova oko Fort Makmarija zbog širenja požara koje su izazvali jak vetar i visoke temperature.

Požar koji u Alberti bukti od 1. maja zahvatio je oko 5.000 kvadratnih kilometara teritorije te provincije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bolji uslovi severno od Fort Mekmarija, prekinuta evakuacija

Izvor: RTS, 21.Maj.2016

Zvaničnici Alberte u Kanadi ukinuli su naloge za obaveznu evakuaciju u nekim oblastima severno od Fort Mekmarija, gde je zbog višenedeljnog požara evakuisano više od 80.000 ljudi, a postrojenja za obradu naftnog peska zatvorena. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.