Bolji uslovi severno od Fort Mekmarija, prekinuta evakuacija

Izvor: RTS, 21.Maj.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji uslovi severno od Fort Mekmarija, prekinuta evakuacija

Zvaničnici Alberte u Kanadi ukinuli su naloge za obaveznu evakuaciju u nekim oblastima severno od Fort Mekmarija, gde je zbog višenedeljnog požara evakuisano više od 80.000 ljudi, a postrojenja za obradu naftnog peska zatvorena.
Meteorološki uslovi poboljšali su se u nekim delovima severno od grada i operacije obrade naftnog peska moći će da se nastave, a evakuisani radnici vrate, prenosi AP.
Oko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 8.000 radnika evakuisano je iz kampova severno od Fort Mekmarija nakon što su jaki vetrovi i visoke temperature izazvali brzo širenje požara u njihovom pravcu ranije ove nedelje.
Severna Alberta je središte kanadske industrije naftnog peska, a efekti požara ogromnih razmera na naftni sektor naveli su prognozere da za ovu godinu predvide manji privredni rast za celu zemlju.
Požar, koji je počeo 1. maja, zahvatio je 5.000 kvadratnih kilometara, uključujući područja koja i dalje gore i područja na kojima je ugašen, zajedno sa skoro osam kvadratnih kilometara u susednoj provinciji Saskačevan, navodi američka agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.