Kako je Rogozinova „šala“ uplašila Amerikance i spasila rusku svemirsku industriju: Možete u svemir uz pomoć TRAMBOLINE

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2020, 18:47

Kako je Rogozinova „šala“ uplašila Amerikance i spasila rusku svemirsku industriju: "Možete u svemir uz pomoć TRAMBOLINE"

Godine 2014. postojala je realna pretnja uvođenja sankcija našoj svemirskoj industriji. Ja sam ih na ovaj način upozorio. I to je uspelo Direktor ruske svemirske agencije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin rekao je da je njegova izjava 2014. godine da će, ukoliko ruskoj raketno-svemirskoj industriji budu uvedene sankcije, Sjedinjene Američke Države leteti u svemir uz pomoć tramboline, predstavljala upozorenje, a ne šalu.Rogozin je istakao da je tada postojala realna opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koja je industriju spasila od sankcija.„Godine 2014. postojala je realna pretnja uvođenja sankcija našoj svemirskoj industriji. Ja sam ih na ovaj način upozorio. I to je uspelo. S naše strane to nije bila šala, već stvarna pretnja. I oni su je čuli“, odgovorio je Rogozin na Tviteru na pitanje korisnika mreže.Rogozin je, takođe, čestitao šefu agenciji NASA Džimu Brajdenstinu na uspešnom lansiranju broda i spajanju sa Međunarodnom svemirskom stanicom.Dear @JimBridenstine, it's safe to congratulate you at this point with a successful launch and docking. Bravo! I know how anxious you were for this major event to become a success. I wish @NASA team to successfully finish up reconstructing its national space transportation system— Dmitriй Rogozin (@Rogozin) May 31, 2020On je dodao da mu se svidela šala Ilona Maska i rekao da se raduje daljoj saradnji sa američkim svemirskim kompanijama.Sjedinjene Američke Države lansirale su u orbitu svemirski brod „Kru Dragon“ sa dva astronauta. Ilon Maks, direktor američke svemirske kompanije „SpejsIks“ koja je u subotu izvela probno lansiranje broda, našalio se da trambolina radi.(Sputnjik)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NIJE ŠALA, VEĆ UPOZORENJE: Evo kako je blizak saradnik PUTINA samo jednom rečenicom UPLAŠIO AMERIKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020

Rogozin je istakao da je tada postojala realna opasnost koja je industriju spasila od sankcija...Direktor ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin rekao je da je njegova izjava 2014. godine da će, ukoliko ruskoj raketno-svemirskoj industriji budu uvedene sankcije, Sjedinjene Američke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.