Kadirov: Grandiozan napredak ljudskih prava u Čečeniji

Izvor: RTS, 16.Apr.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadirov: Grandiozan napredak ljudskih prava u Čečeniji

Lider Čečenije Ramzan Kadirov napao je međunarodne organizacije koje su kritikovale taj ruski region da navodno goni i ubija homoseksualce i ocenio da su ljudska prava naprotiv zabeležila "grandiozan" napredak u Čečeniji.
Pre dve nedelje Novaja gazeta je objavila izveštaj da homoseksualce zatvaraju i tuku u Čečeniji, navevši da su najmanje tri osobe ubijene.

Međunarodne organizacije za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljudska prava su osudile te navode i zamolile Rusiju da interveniše.
Kadirov je danas saopštio na društvenim mrežama da se sastao sa savetom o ljudskim pravima regiona i proglasio da su prava doživela "grandiozan" napredak u Čečeniji, regionu sa muslimanskom većinom.
Govoreći o međunarodnim organizacijama, Kadirov je naveo: "Masovni informacioni napad... koristeći bezvredne metode, realnost je izvrnuta, prave se pokušaji da se ocrni naše društvo, način života, tradicije i običaji".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kadirov: Ljudska prava zabeležila grandiozan napredak

Izvor: Blic, 16.Apr.2017

Lider Čečenije Ramzan Kadirov napao je međunarodne organizacije koje su kritikovale taj ruski region da navodno goni i ubija homoseksualce i ocenio da su ljudska prava naprotiv zabeležila "grandiozan" napredak u Čečeniji...Novine "Novaja gazeta" pre dve nedelje su objavile izveštaj da homoseksualce...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.