Kontranapad Kadirova: Grandiozan napredak ljudskih prava

Izvor: B92, 16.Apr.2017, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontranapad Kadirova: Grandiozan napredak ljudskih prava

Lider Čečenije Ramzan Kadirov napao je međunarodne organizacije koje su kritikovale taj ruski region da navodno goni i ubija homoseksualce.

On je ocenio da su ljudska prava naprotiv zabeležila "grandiozan" napredak u Čečeniji

Novine "Novaja gazeta" pre dve nedelje su objavile izveštaj da homoseksualce zatvaraju i tuku u Čečeniji, navevši da su najmanje tri osobe ubijene.

Od tada, međunarodne organizacije za ljudska prava osudila su navode u nasilju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zamolile Rusiju da interveniše.

Kadirov je saopštio na društvenim mrežama da se sastao sa savetom o ljudskim pravima regiona i proglasio da su prava doživela "grandiozan" napredak u Čečeniji, regionu sa muslimanskom većinom.

Kadirov navodi da međunarodne organizacije sprovode "masovni informacioni napad...koristeći bezvredne metode, realnost je izvrnuta, prave se pokušaji da se ocrni naše društvo, način života, tradicije i običaji".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.