KOMPANIJA MARS POVLAČI ČOKOLADICE IZ DELA EVROPE: Zbog pronađene plastike povlače i druge proizvode

Izvor: Kurir, 23.Feb.2016, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMPANIJA MARS POVLAČI ČOKOLADICE IZ DELA EVROPE: Zbog pronađene plastike povlače i druge proizvode

Američka konditorska kompanija Mars naložila je danas da se čokoladice "mars" i "snikers", kao i slatkiši "selebrejšns", povuku iz prodaje u nekoliko evropskih zemalja, pošto je u jednom od proizvoda pronađena plastika.

Osim povlačenja čokoladica na tržištu Francuske, Mars je isti potez najavio i za tržište Britanije, Belgije, Italije i Španije, nakon što je pomenute proizvode već povukao iz prodaje u Nemačkoj i Holandiji, prenosi agencija Frans pres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Mars Čokolit sprovodi dobrovoljno povlačenje proizvoda od čokolade "marsa", "snikersa", milki veja" i "selebrejšnsa", nakon pronalaženja plastike u jednom od proizvoda", navodi se u saopštenju kompanije.

Opoziv se odnosi na proizvode sa naznačenim rokom trajanja od 19. juna 2016. godine do 8. januara 2017. godine, navodi se u saopštenju.

"Ovim opozivom bismo želeli da sprečimo potrošače koji su kupili jedan od gorepomenutih proizvoda da ga konzumiraju", navodi se u saopštenju. Američka kompanija proizvodi oko deset miliona čokoladica dnevno u svojoj fabrici na zapadu Nemačke, prenosi Frans pres.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Povlače „mars“ i „snikers“ iz prodaje zbog plastike u čokoladicama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Feb.2016

Američka kompanija „Mars“ naložila je da se čokoladice „mars“ i „snikers“, kao i slatkiši „milki vej“ i „selebrejšens“ povuku iz prodaje u nekoliko evropskih zemalja, pošto je u proizvodima pronađena plastika...Osim povlačenja čokoladica na tržištu Francuske, „Mars“...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.